Specialitățile Spartan sunt inspirate din bucătăria grecească însă modul de preparare este unul propriu, iar gama larga de ingrediente duce la o combinație unică de gusturi.
Spre deosebire de lipia clasică, maeștrii bucătari Spartan folosesc lipia-pită și turta-pită, două sortimente ușor crocante ce sunt folosite la gyrosul clasic, gyrosul grecesc și Leonidas pita.
Carnea Spartan reprezintă unul din elementele cheie, deoarece este frăgezită în iaurt înainte de fi lăsată la baiț.
Totodată, salata fresh Spartan este una din alegerile de baza pentru cei care sunt la dietă sau își doresc să consume mâncare cu un conținut scăzut de calorii. Este o salată revigorantă mai ales in zilele călduroase, si poate fi combinată cu sosul „multitudine de legume.”
Indiferent dacă suntem la dietă sau nu, restaurantele Spartan sunt locul ideal pentru clienții in căutare de ceva nou dar si pentru cei care doresc o notă culinară tradițională.